Close article
Blog post

Stretnutie s prezidentom Slovenskej republiky

14TH OF APRIL

Slovakom sa clovek nestava na zaklade obcianstva, ale na zaklade toho,co citi.

Po dlhsej odmlke som opat tu. Tentokrat ide o velmi vaznu vec. Snazim sa rozlusknut momentalnu situaciu okolo mojej reprezentacie Slovenska. Po poukazovani na problem s financnym ohodnotenim spojenym s reprezentaciou krajiny, uz nedokazem pokracovat dalej a byt ohodnoteny nulovym platom. Azda kazdy pochopi, ze napriklad ani v potravinach sa neda pracovat 4 roky zadarmo a dufat, ze na konci tohto obdobia mozno dostanete nejaku odmenu, aj ked neistu. Odmenu, ktora by zavisela napriklad od poctu blockov, ktore za tieto 4 roky vydate. Prave pre tento problem, ale i problem technicko-treningoveho zabezpecenia, zvazujem reprezentaciu Velkej Britanie. 

Malokto vie, ze tam sa pre mna cyklistika ako taka zacala. Rovnako to plati aj pre drahovu cyklistiku a Briti boli prvi, kto ma uplne nezistne podporil. Na moje velke prekvapenie mi prave jazdec anglickeho timu pozical diskove koleso a zobral ma k sebe domov, aby som nemusel travit cas medzi zahrievacim kolom a finale na velodrome. Odprevadzal ma potom so slovami, aby som ukazal, co dokazem. Toto gesto spravilo na mna velmi velky dojem a dnes velmi rad odovzdavam toto posolstvo dalej.

Snazim sa o stretnutia s kompetentnymi, snazim sa s nimi rokovat o moznostiach a podmienkach, avsak odozva nie je taka, ako by som ocakaval. Veci sa hybu na moj vkus velmi pomaly. Napriklad z prezidentskej kancelarie na moju ziadost o osobnu audienciu u pana prezidenta vobec neodpovedali. Preto som zvolil oslovenie prostrednictvom videa, ktore zdielam na socialnych sietach i v tomto blogu. Verim, ze aj vdaka nemu sa veci konecne naozaj pohnu. 

Akokolvek to cele dopadne, a aj napriek sucasnej situacii, rad by som sa podakoval Slovenskemu paralympijskemu vyboru za podporu v poslednych rokoch, najma v roku pred RIO-m 2016, ale aj v roku 2017. Slovensko by som mal reprezentovat na jesen na UCI Majstrovstvach sveta v cestnej cyklistike v Juznej Afrike. Ak vsak v dohladnej dobe nedojde k rieseniu situacie ohladom financneho zabezpecenia mojej reprezentacie, budem musiet reflektovat na ponuku anglickej reprezentacie. Ked by k tomu naozaj doslo a v pripade, ze mi prestupove terminy neumoznia taketo posobenie, budem musiet so zialom reprezentaciu Slovenska ukoncit uz skor, a to by znamenalo, ze na Majstrovstvach sveta budem bojovat o medaily pre Velku Britaniu. 

Rad by som sa podakoval za podporu aj vsetkym sponzorom, trenerom, kamaratom a vobec vsetkym, ktori pri mne stali a dufam, ze budu stat i nadalej. 

Slovakom sa clovek nestava na zaklade obcianstva, ale na zaklade toho, co citi.